Zeeland

Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers winnen uitputtings slag bij Renesse,

Vind hier de complete uitslag

Bekijk hier het verslag van omroep Zeeland

Bekijk hier het verslag van de organisatie

Bij het Zeeuwse Renesse werd dit weekeinde (4-02-2017 ) de Koga MTB Beachrace Zeeland georganiseerd.  Dit evenement dat tevens telt als Zeeuws Kampioenschap strandrace werd al weer voor de derde keer georganiseerd. De omstandigheden op het strand waren zeer zwaar voor de deelnemers.

Het zand was erg zacht, waardoor het een ware slijtage slag werd. In een zeer sterk deelnemersveld, werd het uiteindelijk de huidig Nederlands Kampioen strandrace, Thijs Zonneveld, die wedstrijd wiste te winnen.

Samen met Stefan Vreugdenhill wist hij zich een paar kilometer voor de finish lost te rijden van een kopgroep van ongeveer 10 man. In de laatste meters was het Zonneveld die die overwinning op zijn naam mocht schrijven. Ramon Sinkeldam won uiteindelijk de sprint om de derde plaats.

Bij de vrouwen was het Pauliena Rooijakkers die van af de start af aan solo richting de finish reed. Nina Kessler heeft de achtervolging nog wel ingezet, maar kon Rooijakkers niet meer achterhalen. Rozanne Slik legde beslag op de derde plaats.