Op het Strand van Scheveningen stond afgelopen zondag de Jeep MTB Beachrace Scheveningen op het programma. Waar de laatste edities geteisterd werden door slecht weer waren het vandaag prachtige omstandigheden. Weinig wind en de zon liet zich volop zien. Bij de heren waren er veel favorieten voor de overwinning aanwezig.  Specialisten als Jasper Ockeloen en Thijs Zonneveld, maar ook hard rijders als Ivar Slik en Ide Schelling wilde vandaag de overwinning pakken. Ook wereld Topper Tom Dumoulin was afgereisd naar Scheveningen om mee te strijden voor de overwinning.

De wedstrijd over 54 km, 2 ronde tussen Den Haag en Katwijk, kent veel lastige op en afgangen waardoor de wedstrijd er lastig en zwaar is. Bij de heren ontstond er snel een kopgroep van twee man. Ivar Slik en Rick van Breda. Peter Koning kwam net te kort om aan te kunnen sluiten en daardoor mochten de twee mannen samen op avontuur. Dit hielden zij vol tot aan de finishlijn. Rick van Breda won de wedstrijd, Ivar Slik werd tweede en Robbie van Bakel derde. Tom Dumoulin eindigde op de zesde plaats.

Bij de dames was de favoriet Riejanne Markus die er met de overwinning van door ging. Zij eindigde voor Tessa Neefjes en Danique Braam.