Noordwijk

bekijk hier de complete uitslag!

Zonneveld & de Jong winnen MTB Beachrace Noordwijk.

Onder zeer mooie omstandigheden werd vandaag de Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk verreden. Op het parcours waar Zonneveld 2 jaar geleden Nationaal Kampioen Strandrijden werd wist hij nu in een rechtstreeks duel af te rekenen met Europees kampioen Jasper Ockeloen en huidig nationaal kampioen Ronan van Zandbeek.

De Flexwinkel MTB Beachrace start op de boulevard van Noordwijk, gaat dan via het strand naar Zandvoort. In Zandvoort wordt een ronde gereden om het Circuit Park van Zandvoort, waarna de deelnemers weer via het strand terug gaan naar Noordwijk. Bij het opgaan van het duin in Zandvoort werd de grote groep in kleine groepen verdeeld. Uiteindelijk waren Zonneveld, van Zandbeek en Ockeloen de sterkste die met ze drie├źn om de prijzen mochten sprinten.

Bij de dames ging de eerste prijs naar Yvonne de jong. Yvonne de Jong was de favoriet, maar ook hier moest het op een eindsprint aan komen. In de finale rekende de Jong af met Willemieke Meinders en Demi de jong.

De wedstrijd in Noordwijk was een wedstrijd uit de KNWU topcompetitie. Op 4 Februari is in Renesse de finale van de competitie. Daar zullen de uiteindelijke winnaars gehuldigd worden. Bij de heren staat Jasper Ockeloen stevig boven aan in het klassement