HvH- Den Helder route

De route loopt over een afstand van 133 km van Hoek van Holland naar Den Helder.  We hebben geprobeerd maximaal over het strand te rijden. Op een paar punten moeten we toch echter wijken van de vloedlijn. Bekijk hieronder de gehele route. (klik om de foto’s om de vergroting te zien)

We starten voor beachclub Maribu bij Hoek van Holland.

Dan rijden de deelnemers een stuk van 16 km over het strand  naar Scheveningen.

In Scheveningen zullen de deelnemers om de haven heen moeten.  zie de route op de kaart hieronder. Let op: de route wijkt iets af van de route van de afgelopen edities wegens wegwerkzaamheden.

Na de strandopgang zullen de deelnemers een kunst installatie met ca. 75 bollen op het strand tegen komen. Deze zullen geplaatst worden tussen de strandopgang en de Pier. De kunst installatie is afgezet en de deelnemers zullen hier omheen gewezen worden.

Vervolgens  rijden de deelnemers een afstand van 15km van Scheveningen naar Katwijk weer over het strand. Hier verlaten de deelnemers heel even het strand om over de buitensluis te rijden. Dit is nog geen 500m!

Vanaf Katwijk rijden de deelnemers over 30 km strand naar IJmuiden. Ter hoogte van Noordwijk vindt een viswedstrijd plaats. Ook hier is een afzetting en zal er rechts om de vissers heen moeten worden gefietst. Let op: blijf hier niet langs de kustlijn fietsen, je zult verstrikt raken in scherpe (!) lijnen.

In IJmuiden zullen de deelnemers het strand verlaten en zal de wedstrijd geneutraliseerd worden in verband met de veiligheid van de deelnemers en andere weggebruikers. Bij het verlaten van het strand kunnen de deelnemers  even bij tanken op de eerste bevoorradingspost. De deelnemers hebben er nu zo’n 63 km op zitten.

Deelnemers zullen vanwege werkzaamheden aan de sluizen dit jaar niet de gehele tocht op de fiets kunnen volbrengen. In IJmuiden zal de pont genomen moeten worden naar Wijk aan Zee. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat er tijdens het evenement een extra pont ingezet zal worden zodat je nooit lang hoeft te wachten! Er zal ook nog een flink stuk door zowel IJmuiden als Wijk aan Zee gefietst moeten worden om weer op het strand te komen. Let op! De tijd wordt hier dus niet opgenomen.

Na een route van bijna 15 km over de weg gaan we in Wijk aan Zee weer verder over het strand.

Ter hoogte van de Schoorlse Duinen vindt tegelijkertijd een hardloop evenement plaats. De hardlopers zullen zoveel mogelijk langs de duinrand lopen. Let hier bij op dat je op dat je langs de kustlijn blijft en uitkijkt voor eventuele hardlopers.

We zullen dan ongeveer 25 km rijden tot aan de lagune bij Camperduin.

Hier verlaten de deelnemers weer de vloedlijn om achter de lagune langs te rijden. Dit is de laatste keer dat de deelnemers het strand verlaten voor de aankomst in Den Helder.  Hier zal de tweede bevoorradingspost zich bevinden.

De deelnemers fietsen na Camperduin nog eens 25 km over het strand naar Den Helder.

Bij Den Helder aangekomen verlaten de deelnemers het strand om na 1,5 km fietspad door de duinen te finishen bij voetbalclub F.C Den Helder.

De doorkomsten bij verschillende gemiddelde snelheden!

 

 

 

Thema door Anders Norén

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube