Beachrunning

Beachrunning.nl organiseert in het strandseizoen 2020/2021 twee hardloopwedstrijden op de Nederlandse stranden:


De beachruns zijn unieke hardloop evenementen die in de winter op het strand plaats vinden. Een mooie uitdaging voor de fanatieke loper die ook in de winter een wedstrijd wil lopen maar ook voor de recreatieve loper die eens iets anders wil dan het standaard rondje door de wijk. Het is tevens een perfecte manier om te genieten van de prachtige Nederlandse stranden.

Tijdens de beachruns wordt er zo veel mogelijk over het strand gelopen.  De start wordt gedaan vanaf de boulevard, waarna je door het mulle moet om op het uitgeharde zand langs de vloedlijn te kunnen lopen. Na het keerpunt komt de finish op de boulevard weer in zicht.

Het weer is een belangrijke factor tijdens de beachruns. Het kan een flinke uitdaging zijn om met wind tegen door het mulle zand te ploeteren, maar de beloning is er ook: met een hare wind in de rug over het harde strand te vliegen. Houdt hier ook rekening mee met de kleding die je aantrekt en meeneemt: zorg ervoor dat je jezelf warm en droog kunt houden tijdens de verschillende omstandigheden.

Thema door Anders Norén